• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Sealgaire_1

Sealgaire 1. AK på Saltfjellet

For 1 år siden deltok Sigurd Tore Pettersen med Vieksas Sealgaire (m Brenna av Miessevàrri - f Tydalens Skard) på Saltfjellet. Den gangen ble det 2. UK etter et flott fuglearbeid på fjellrype.

Ari-2013-1

Ari premiert på sin første start i VK

Ari av Miessevàrri (m Vieksas Vilja - Storstogas Robbie) stilte for første gang i VK under Altaprøven sist helg etter å ha oppnådd VK-billetten i Gallok helga før. I medvind og sluddbyger på bløtt føre kjemper Ari seg frem over åpen slette mot et tettvoksende elveleie.

Ari fikk VK-billetten i Gallok

Ari av Miessevàrri (m Vieksas Vilja – f Storstogas Robbie) er en glad 5-årig hannhund, som ble mitt eie først på nyåret i fjor. Han er omtalt i tidligere nyhetssnutt på denne sida. Han har stor jaktlyst, er ofte i fugl og holder stand lenge.

2014-04-28

Ari og Brenna premiert på Sennalandsprøven

I tidligere nyhetssnutt har jeg skrevet noe om overtakelsen av friskusen Ari av Miessevarrì. I friskeste laget vil nok flere hevde. Hans jaktiver har i perioder tøyd tålmodet til det ytterste hva angår samarbeid og ro i oppflukt.

Sealgaire 2. UK på Saltfjellet

Sist søndag presterte Vieksas Sealgaire til Sigurd Tore Pettersen 2. UK på Saltfjellet (m Brenna av Miessevarrì – f Tydalens Skard). Det var lite lirype for hundene å jakte på.
 

Finny-2012-Vieksa

Finny 2. UK på sin første start på fuglehundprøve

I helga fremsto Gallok i sin flotteste prakt med solrikt vær, flotte snøforhold og ikke minst rikelig med fugl. I VK-en på lørdag hadde alle 20 hunder flere sjanser på fugl hvor av 16 hunder med tellende fuglearbeid. I første runde lå Brenna som nr 5 med tellende fuglearbeid med reis, men med minuser i runde 2 havnet vi på 9. plass.

Brenna 3. VK på Sennalandet

Sist helg - stilte jeg Brenna av Miessevàrri (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil) på Sennelandsprøven i flott vintervær. Fire hunder ble premiert.

Ari finner rypekull

Ari nytt medlem av Vieksafamilien

Godt nytt år!

I samtale med den kjente oppdretter og ”lyriker” Roald Elvenes fra kennelen Miessevàrri, ble jeg kjent med at hannhunden Ari fra F-kullet kunne bli omplassert. Ari var visstnok en friskus og flink til å finne fugl.

Kira og Cato 1. AK skogsfuglprøve

Kira av Miessevarrì (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil) til Cato Olsen er kullsøsken til blant annet Peik, Alva, Jippy, Jæggil, Evo og min egen Brenna. Kira er tidligere omtalt flere ganger på denne sida med flotte prestasjoner fra fuglehundprøver.

6. november presterte hun 1. AK på skogsfuglprøve i Rogaland. Hun har tidligere oppnådd gjeveste premie på skog et par ganger.

Red-Shadow på toppen av eliten i Finland

Ljungviddens Red-Shadow (m Ljungviddens Shaula - f NJCH Vieksas Kjæs) til Juha Immonen i Finland er tidligere omtalt på denne sida. Tidlig i karrieren var Red-Shadow blant de ypperste i unghundklassen. Like etter fylte 2 år, bars det rett opp i segrarklassen (VK).

Web levert av CustomPublish AS