• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

Sealgaire 2. UK på Saltfjellet

Sist søndag presterte Vieksas Sealgaire til Sigurd Tore Pettersen 2. UK på Saltfjellet (m Brenna av Miessevarrì – f Tydalens Skard). Det var lite lirype for hundene å jakte på.
 

Imidlertid fikk Sealgaire teften av fjellrype høyt oppe i ei steinur. Han trakk an på langt hold og festet stand. Fjellrypene opererer som kjent i flokker og er lett på vingene. Det skjedde også her. Til tross for det avanserte Sealgaire djervt oppover i steinura med Sigurd Tore på slep i etapper. Dommeren ga da beskjed om å roe ned dersom han skulle ha sjanse til å bedømme i situasjonen. Med dommeren på plass fortsatte Sealgaire avansen og spikret til slutt en singel fjellrype. På ordre reiste Sealgaire friskt og presist rypen og lot seg roe innenfor akseptabelt hold som tolereres for unghunder etter at skuddet smalt.

Sealgaire er bror av min egen Finny som også presterte 2. UK forrige helg. I likhet med sin søster varierte intensitet og kontinuitet i søket noe for å kunne oppnå gjeveste premie. Imidlertid synes begge hundene å lokalisere fugl på langt hold og behandle den på en jaktmessig effektiv måte. Det lover godt for fortsettelsen til høsten.

Gratulere Sigurd Tore! 

24.4.2012

Web levert av CustomPublish AS