• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Fay2019

Vieksas Fay

Et nostalgisk tilbakeblikk på Fays siste prestasjoner på jaktprøver.

2022-07-28
FayogAri

Valpekull etter Fay og Ari

Søndag 14. juli 2019 fødte Fay 6 valper, 4 tisper og 2 hanner. Fødselen gjekk lett hvor alle 6 valpene kom som perler på en snor i løpet av en time. Dessverre døde den ene tispevalpen etter halvannet døgn tross iherdig innsats fra Fay og oppdretter.

2019-09-19
Fay 1AK 3

1 AK til Fay på Børselvprøven 2016

Oppmuntret av Fays prestasjoner som unghund, både på jakt og prøver, var ambisjonen å stille henne blant de erfarne og ferdigdresserte i AK i vinter. Imidlertid var det en hake ved dette, nemlig apporten siden dette er en betingelse for høyeste premiering. Fay var så langt en rimelig stødig apportør av felt fugl, men verre var det med "kald" fugl. Ved hjelp av Kates "Mor Teresa" egenskaper, ble denne bøygen overvunnet og apportbeviset sikret. Børselvprøven ble således hennes debut i alvorsklassen.

2016-05-06
Fay

Fay kvalifiserte seg til Artic cup i Børselv

Børselvprøven ble en fin oppfølger av Sennalandsprøven for Fay.

2015-03-26
Fay 8 mnd

Sesongdebut for Ari og Fay

Etter at vinterstormene hadde herjet som verst, mannet vi oss opp og dro på Sennalandsprøven sist helg. Det ble en positiv opplevelse!

2015-03-17
Sealgaire

Vieksas Sealgaire – Norsk utstillingschampion

Sealgaire (m Brenna av Miessevàrri – f Tydalens Skard) kvalifiserte seg for tittelen NUCH på NKKs utstillingiI Ålesund 3. mai i år. Her ble Sealgaire tildelt hele katalogen av sløyfer og band. CACIB fikk han og, og ble selvfølgelig BIR. Tidligere har han fått Cert på utstilling i Vesterålen og på Fellesutstillinga i Trondheim, begge i 2013.

2014-06-20
Twice med valpekull april 2014

Idyll i valpekassa til Twice

For vel to måneder siden var det søt musikk mellom Twice og Ari. Lørdag 5. april resulterte det i at Twice fødte hele 14 valper. "US" Twice er etter "US" Seksi og NUCH Iminingens Lz Toy og eies av Heidi Aandahl. Ari av Miessevarrì ble i mitt eie for vel to årsiden som voksen hund. Han er etter Vieksas Vilja og NUCH Nordstogas Robbie. Ari er omtalt på sida i tidligere nyhetssnutter.
 

2014TjikkomNMvinner

G-Tjikkom - verdig NM-vinner 2014

I fravær av egen suksess, er det desto gledelig at NJCH G-Tjikkom av Miessevarrì og eier/fører Ronny Jørgensen fra Tromsø ble NM vinner for stående fuglehunder på Andøya sist helg. Tjikkom er etter Vieksas Vilja og Indus (svensk) med Roald Elvenes som oppdretter.
 

 

2014-04-28
SAM_0833

Brennas romanse med Nemo ga resultater

Gjennom siste døgns valping er resultatet foreløpig to valper fra hvert kjønn. Så langt er begge meget friske og vitale med god matlyst.

Ari-2012-Solnedgang

Brenna - og Ari av Miessevàrri - testet fri for PRA

For å fremme avlen av friske og funksjonsdyktige hunder, har man over tid innført medisinske tester av hunder. Her kjenner vi til årelang testing av HD (Hofteledds dysplasi), som kjent er en utviklingsfeil i hofteleddene hvor hofteskålen og lårhodet ikke passer til hverandre.

Web levert av CustomPublish AS