• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Ari-2013-1

Ari premiert på sin første start i VK

Ari av Miessevàrri (m Vieksas Vilja - Storstogas Robbie) stilte for første gang i VK under Altaprøven sist helg etter å ha oppnådd VK-billetten i Gallok helga før. I medvind og sluddbyger på bløtt føre kjemper Ari seg frem over åpen slette mot et tettvoksende elveleie.

Her blir han søkk borte. Jeg finner sporene og følger de et godt stykke uten å se snurten av han. Under marsjen roper partiet stand flere ganger. Nytt håp øynes og etter hvert sees Ari i stand langt ute på en liten høyde ved elveleiet. Slippet er på overtid og dommeren tilkalles i siste sekund. I det vi kommer kommer til, letter rype presist foran Ari. Det skytes og Ari er dønn rolig. Apporterer og utreder greit.

I siste slipp er han tung å tøyle og er borte de første 5 minuttene. Med hjelp fra partiet observeres Ari langt ute bak et skogbelte langs elveleiet. Etter hvert får jeg kontakt med Ari og er temmelig morsk i målet. Ari jakter nå foran oss fortsatt med høg intensitet. I oppsummeringen legger dommerne ikke skjul på at de er tidvis bekymret for Aris noe åpne og egenrådige søk i første del av slippet. Imidlertid bedres dette i siste del av slippet og tildeler derfor Ari 2. VK. En ny milepæl er nådd.

I semifinalen fester Ari stand langt ute i siste slipp. Dessverre letter fuglen før vi kommer til. Imidlertid blir det finaleplass.

I finalen er det på ny første slipp. Begge hundene søker meget friskt på turboføre. Midtveis i slippet slår Ari opp i ei skgkledd li og er ut av syne. Etter hvert ser jeg han i stand. Tross kraftige signaler om stand, viser nærmeste dommer lite engasjement for å bli med opp i situasjonen. Desto mere tak er det i dommeren lengst unna. Imidlertid kommer makker til fra annen kant og fester stand foran Ari. Etter kort stund, tar makker opp ryper i flere omganger og forfølger friskt. Utrolig nok blir Ari stående. På befaling fra dommer innkalles begge hundene og det letter rype i samme retning som Ari løper inn mot meg. Gjenliggeren var trolig grunnen til at Ari forble stående selv om makker tok opp ryper i området.

Ut over dagen er Ari fryktelig heit og holder kobbeltet stramt under hele marsjen. I neste slipp slår han fint ut i dybden i sterk sidevind, mens makker vinkler opp mot vinden fra slippstedet og fester stand. I stor fart kommer Ari til og sekunderer. I det rypene letter, sprekker Ari og forfølger friskt over nærmeste fjellknaus. Makker berger heldigvis situasjonen. Dermed er finale slutt for Ari.

Nå er videre prøvedeltagelse slutt for denne sesongen og det føles greit. 1. AK i Gallok og 2. VK i Alta er en fin oppmuntring for videre forberedelser til høstens dyster.

3.5.2013

Web levert av CustomPublish AS