• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
FayogAri

Valpekull etter Fay og Ari

Søndag 14. juli 2019 fødte Fay 6 valper, 4 tisper og 2 hanner. Fødselen gjekk lett hvor alle 6 valpene kom som perler på en snor i løpet av en time. Dessverre døde den ene tispevalpen etter halvannet døgn tross iherdig innsats fra Fay og oppdretter.

Jeg er eier av både Fay og Ari. Fay blir 6 år i september og er etter Vieksas Brenna og N J (K) CH NUCH NJCH Pasvikdalens Nemo og har ingen søsken. Ari ble 11 år i april og tilhører F-kullet til Roald Elvenes sitt oppdrett Miessevàrri og er etter Vieksas Vilja og N UCH Storstogas Robbie.

Ari

Ari sitt opprinnelige navn var Figg under Roalds sitt eierskap. Senere ble Figg overtatt av Trond Bakkehaug og skiftet navn til Ari. Hvorvidt navneendringen skyldtes beundring av tidligere personer i kongefamilien vites ikke. Etter hvert trivdes Ari best å jakte på egen hånd og ble i «støytan» noe egenrådig. Imidlertid presterte Ari 2. UK på jaktprøve under Tronds ledelse. Dette til tross, tok jeg sjansen på å overta friskusen - knapt 4 år gammel. Ari kommer fra et meget interessant kull med Frida (NJCH) til Steinar Skiple og Farro (N SE UCH) til Jonny Larsen som de mest meriterte. 

Ari er en overskuddshund som jeg knapt har sett sliten, selv i en alder på 11 år. Å overta en voksen hund er en krevende øvelse. Heldigvis var Ari stødig og sikker i stand, som muliggjorde etter hvert kontakt og et jaktlig samarbeide. Det førte til gode jaktopplevelser og flere premier på prøver med 2. VK høgfjell som den gjeveste.

Foruten kullet med Fay, etterlater Ari 4 kull med andre tisper med oppløftende resultater på jakt, prøver og HD. Med mulige forbehold så langt jeg kjenner til, er det her registrert et 40-talls avkom hvorav 22 er HD-røntget og INGEN er registrert med HD.

Fay

Fay og Ari har på mange måter like karakter trekk - frisk, sterk og utholdende. Det er kanskje ikke så rart siden blodslinjene er sammenfallende i flere ledd med en innavlsgrad på 9,84 regnet etter 5 generasjoner og 11,404 etter 6 generasjoner tilbake. NKK har satt en grense på 12,5 og sånn sett er kombinasjonen på «rett sida av grensa». Imidlertid er et karaktertrekk noe forskjellig. Ari reiser fugl villig på kommando når jeg kommer til, mens Fay reiser meget djervt selv om kommandoen gis på lang avstand.

Terminfestede prøver har ofte vært sammenfallende med Fays løpetid. Imidlertid har det blitt noen starter med blant annet høyeste premie i UK, AK og VK høgfjell.

Valper

Lørdag 7. september ble valpene overlevert sine nye eiere slik:

  • Frøya til Tommy Pettersen, Evenes
  • Saga til Anja Framvik Nilsen, Narvik
  • Falk til Steinar Floer, Kirkenes, Tromsø
  • Ottar til Jarle Kristoffersen, Tromsø og
  • Figgi Bamsine til meg selv

Dogweb.jpg

Vektoversikt.xlsx

 

Per1.jpg

Fay og valpene i valpekassa

FalkogOttar.jpg

Falk og Ottar i inngangen til valperommet i tilknytning til badstu og hundegård

FiggiBamsine2.jpg

Min egen Figgi Bamsine - etter "Figg" (Ari's opprinnelige navn)

valpekjoper1.jpg

Siv Irene og Steinar med Falk

Valpekjoper2.jpg

Tommy og Frøya

Permedvalp.jpg

It's hard to say good bye...

Figgiogfarpåjakt.jpg

 

 

Web levert av CustomPublish AS