• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Fay2019

Vieksas Fay

Et nostalgisk tilbakeblikk på Fays siste prestasjoner på jaktprøver.

Fay kunne tidligere vise til flotte prestasjoner i kvalitetsklassene og var derfor kvalifisert til å stille i VK. Vi stilte derfor på Kautokeinoprøven høsten 2017. I partiet stilte flere av landets beste hunder deriblant NM-vinner. I første runde hadde Fay tellende fuglearbeid. I neste runde tok jaktiveren overhånd og Fay jaktet stort sett for seg selv og ble derfor slått ut. Turen hjem til Lakselv var tung å fordøye sett i lys av at Fay var eneste hund med tellende fuglearbeid, selv om flere hadde sine sjanser.

Vinteren 2018 gjorde vi et nytt forsøk, denne gangen i AK på Børselvprøven. Etter en natt med et enormt snøfall, var vi i sterk tvil om det var noen vits i å stille siden føret var blytungt. I første slipp fikk Fay et flott fuglearbeid med reis. Tross tungt føre, uvær og dårlig sikt, jaktet Fay glimrende og fikk således 1. AK. Hun var for øvrig eneste premierte hund i partiet.

Med Kautokeinoprøven i friskt minne, var motivasjonen sånn måtelig i å stille på flere prøver. Imidlertid stilte vi på nytt på Børselvprøven vinteren 2019, denne gangen i VK. Natten før var preget av storm med orkan i kastene. Flere steder var veiene vinterstengte. Etter hvert modererte været seg og partiene dro ut i terrengene. Rypenes adferd var preget at nattens uvær og lettet på langt hold. Først i femte runde lyktes Fay med et flott fuglearbeid mot en rypeflokk og fikk således 1. VK med eneste hund med tellende fuglearbeid. Egen bursdag ble således feiret med ekstra stas den kvelden.

Etter overtalelse fra Bjørn Tormod Syversen, søkte vi VK-lykken på ny noen uker senere på Gallokprøven. Her kunne Gallok vise seg frem med sin flotte natur i praktfullt vær. Etter en flott scootertur fra Neiden fjellstue var vi langt inne på vidda i Gallok. Allerede i første runde har Fay tellende fuglearbeid. Denne gangen innbød forholdene til at rypene var samarbeidsvillige og flere hunder hadde tellende fuglearbeider. Ved dagens slutt hvor plusser og minuser var summert, kunne Fay innkassere en ny 1. VK.

I finalen dagen etter, var været like innbydende. I første runde fikk Fay tellende fuglearbeid. I siste runde kom vi inn i et område som Dag Stian beskrev som et «minefelt», underforstått at her var det ofte ryper. Her ble Fay slått av en lokal effektiv engelsk setter til Bjørn Tormod Syversen. Med full premieliste og flere hunder med tellende fuglearbeid, fikk Fay 5. VK finale.

Fays karriere som prøvehund er nå avsluttet. Fay er fortsatt like sprek og en glimrende jakthund, hvor vi har gjensidig glede på fjellturer og jakt og dyrker således "Det gode liv".

Web levert av CustomPublish AS