• 47 31 50 66
Hjem/Tema
Røykakjøtt1_500x375

Foredling av mat

Januar er tiden for å henge reinkjøtt ut for tørking. Normalt røykes kjøtt på seinhøsten, men ikke greitt å rekke alt når man ikke jobber lengere, så det ble gjort først nå. Helgens mildvær var dessuten perfekt til det formålet.

2017-01-29
Rakfisk 2016

Førstelotten av rakfisk er sikret

Jakt er en lidenskap, og jakten på den perfekte røya eller ørreten kommer helt klart inn under denne kategorien. Den skal være passe stor, rød i buken, blodfersk og gå direkte fra kroken til salting.

2016-07-26
Drageide - Per i sløying

Årets sjølaksefiske (2015)

Denne sesongen gjorde vi stor suksess med sjølaksefiske. Litt ekstra innsats, flere turer for å rense, og lakserapporteringen viste flere laks enn tidligere år. I tillegg ble det mange fine turer, snekkring og bålkos - det gode liv!

2015-08-27
2015 - totalt 17 røyer

Årets rakfiskekspedisjon (2015)

Jeg må ha satt minst 4 store norgesglass med rakfisk før sommeren er over. De må helst fiskes under en strabasiøs ekspedisjon for at det skal bli den rette smaken - og gleden utover høsten og vinteren.

2015-08-16
Reinshjerter i tørkeburet

Tørkede reinsherter

Tørkede reinshjerter er absolutt en favoritt når det gjelder spekemat. Like over jul er tiden inne for å salte og henge disse for tørk. Kulda sprenger ut kjøttet, og gir en fin konsistens. I motsetning til spekepølse er det lite fett i denne varianten, og smaker i tillegg helt fortreffelig.

 

Fyr i røykeriet

Røyking av kjøtt og fisk

Sommeren 2013 fikk vi bygget et røykeri hjemme i Hamnbuktveien. Røyking av laks, reinkjøtt og lammelår er forsøkt med utmerket resultat. Historien om bygging av røykeriet er beskrevet i en egen artikkel - her er noen bilder fra selve røykeprosessen.

 

 

Rakfisken er rød og fin i fisken etter 4 måneder i saltlake

Rakfisk - en sann favoritt

En god rakfisk skal ikke være for salt og den skal ikke lukte for mye. En renset fisk skal lukte mildt og behagelig. For mye saltsmak tar over rakfisksmaken. Konsistensen må gjerne være fast, og er fisken fortsatt rød i kjøttet ser den ekstra delikat ut. Så er det å få den akkurat sånn...

2014-11-22
Første fisk - fin kvalitet

Årets rakfiskekspedisjon (2014)

Tross varmt vær med både høg luft – og vanntemperatur ble årets første rakfisktur gjennomført tirsdag 15. juli 2014. Vinden hadde nettopp snudd sørlig og ga bud om fiskelykke.

 

2014-07-17
Forberedelse-1

Vinterekspedisjon til Luostejok

Ekspedisjon - eller tur? Det høres i og for seg ut som en og samme ting - men sånn er det ikke når vi starter fra Hamnbuktveien. Tur er tur - men ekspedisjon, det er langt mer omfattende. Nå skal utstyr testes, og vi leter etter de optimale løsningene - samtidig som trivselen for to og firbente er i fokus.

2014-05-08
2013-Per storlaks

Røykeri i Hamnbuktveien

En av aktivitetene til vanns, er laksefiske på Drageide. Kate har en eiendom med lakseplass - omlag 10 minutter med båt fra Hamnbukt. Tradisjonen med laksefiske med garn i sjøen, kommer fra hennes besteforeldre, som før krigen bodde på denne plassen, og levde av småbruk og fiske. Hennes far, før henne, opprettholdt tradisjonen, og ansvaret for å følge opp tar hun som en glede og utfordring.

Fisket pågår i juni - og redskapen er en toveis kilnot. Her høstes det kun til eget bruk, og deles villig med de som har lyst å være med på fisket.

Web levert av CustomPublish AS