• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Fay 8 mnd

Sesongdebut for Ari og Fay

Etter at vinterstormene hadde herjet som verst, mannet vi oss opp og dro på Sennalandsprøven sist helg. Det ble en positiv opplevelse!

På lørdag var det Ari i VK. I siste slipp første runde skulle Ari i ilden sammen med sin kullbror Farro. I frisk med – og sidevind jaktet begge med høy intensitet og dybde i sitt søk. På kanten av en fjellrygg fester Ari stand. Vi som førere og dommere sto på en annen fjellrygg og hadde god oversikt. På tur opp til Ari måtte jeg og dommer ned i et dalsøkk for å komme opp til Ari. Midtveis hørtes en umiskjennelig kommando «kobling» fra andre dommeren, som sto igjen på fjellryggen. I sin redegjørelse forteller dommeren at det letter flere ryper presist foran Ari hvorav den ene endrer kurs og flyr rett over hode på hunden. Da sprakk han og forfulgte friskt. Det hører med til historien at det var ingen premier i de to VK-kvalik partiene. Årsaken var trolig vanskelig fugl etter uværet.

På søndag debuterte Fay med sin første start i UK. Jeg var veldig spent siden hun ikke hadde konkurrert sammen med fremmede hunder tidligere. Været var nå strålende og føret var forvandlet fra bløt snø til knallhard skare. Det førte til mye støy fra skiene og fuglen var vanskelig å få has på. Imidlertid jaktet Fay helt selvstendig og var fullstendig upåvirket av om makker ba opp til parløp eller tilrop fra fører av makker. Videre jaktet Fay med flott intensitet og format. I løpet av dagen var det et par tomstand. Imidlertid fester Fay stand i kanten av tett skog. På tur opp til henne, avanserer Fay djervt frem til ny stand. Mens jeg og dommer baner oss vei gjennom tettskogen frem mot Fay, letter rype presist og Fay er komplett rolig mens skuddet smeller. På slutten av dagen ville dommeren gjerne se henne i en ny stand, selv om sjansene for reis var små grunnet rypenes uberegnelige adferd. Fay startet på ny med enorm intensitet, trekker an og fester en kort stand, men i det rypene letter like foran, forfølger Fay friskt og blir borte i flere minutter. Fay ble da avsluttet med mange honnør ord av dommeren og tildelt 2. premie UK. Det var veldig moro i Fays aller første start i UK!

Web levert av CustomPublish AS