• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
SAM_0833

Brennas romanse med Nemo ga resultater

Gjennom siste døgns valping er resultatet foreløpig to valper fra hvert kjønn. Så langt er begge meget friske og vitale med god matlyst.

Nemo er etter Gagganjunis Varja og Ero Lagopus av Kjerringholm og eies av Dag Stian Johnsen og Christel Seljesæther fra Bjørnevatn utenfor Kirkenes. Nemo er deres første hund. Imidlertid er Dag Stian oppvokst med engelsksetter. Valget av irsksetter var således noe tilfeldig. Jeg har hatt gleden av å bli kjent med de som deltagere på jaktprøver og fremstår som flotte ambassadører for fuglehundsporten.

Årsaken til at valget falt på Nemo som parringspartner til Brenna var flere grunner.
For det første har Nemo dokumentert glimrende resultater på jaktprøver og har et meget funksjonelt løpesett som gjør han svært egnet til praktisk jakt på de fleste føreforhold. Han mangler et CK for å smykke seg med tittelen Norsk jaktchampion og er dessuten Norsk utstillingschampion.

Sonja Stuverud (kjent oppdretter Narefjells) uttalte i en samtale at hun ikke var spesielt opptatt av stjernene, men heller opptatt av bredden i et kull. Kloke ord som jeg slutter meg fullt til. Nemo tilhører nemlig et kull som kan vise til utmerkete resultater på jaktprøver. Jeg sikter spesielt til søskene: Zita, Hjertego og Hero. I tillegg er brorparten av eierne førstegangseiere av jakthunder. Det tyder på at individene er lett dresserbare og samarbeide med.

Videre treffer linjene til Nemo mine egne Vieksa linjer fra Gagga og Bastian. Likeledes ligger Aldo bak linjene til Nemo, som således treffer de danske linjene til Pav som jeg i sin tid parret med Føyka. Resultet fra den parringen må kunne sies å være vellykket.

Vel det var teorien bak parringen så får tiden vise hvordan det slår ut i praksis. Det er det ingen garanti for, men som samtidig fasinerer hundeavlen.

20.9.2013

Web levert av CustomPublish AS