• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner
Alaya og Ulla_jpg

Den Röde Jägaren Alaya - Nordens beste skogsfugljeger 2011!

Den Röde Jägaren Alaya (m SUCH Den Röde Jägaren Birka - f NJCH Vieksas Bastian) eies av Ulla Mikkola fra Sverige. Tidligere i år ble Alaya nr 2 i Det svenske mesterskapet på skogsfugl for stående fuglehunder i Arvidsjaur.

Brennna stand vinter

Ny stor helg på Kongsvold for Peik av Miessevarrè

Under Trippelprøven på Kongsvold siste helg presterte Peik (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil) til Gunnar Wik 4. VK i kvaliken og 1. VK i semien.

Peik og Fryd fortsetter storformen fra forrige helg

Peik til Gunnar Wik fortsatte opptakten fra forrige helg med 1. VK i kvaliken under helgas "Sølvhundløp" med hele 6 tellende fuglearbeider.

Agurktiden er definitivt over!

Midten av august er passert og firbente venner står i fokus på prøver og jakt. Brennas løpetid forhindrer deltagelse på høstens første prøver. I stedet nyttes tiden til trening og ikke minst dressur av unghunden Finny.

Irsk fest i Tromsø!

Tradisjon tro arrangerte den lokale irsksetterklubben (NISK avd 9) utstilling for irsksettere i Tromsø lørdag 18 juni. En dreven og entusiastisk arrangørstab skapte en unik arena i byens sentrum mellom "Skarven" og "Nerstrandasenteret".

To ytre og Brenna var søkk borte under Altaprøven, men Alva og Roald reddet æren.

I skrivende stund tilbringes tiden på hytta og påskeferien fikk en tidligere start enn ønskelig da det ble kort prosess under Altaprøven. Knapt minuttet var gått etter slipp på Sennalandet og Brenna var søkk bort i VK-kvalik.

Brenna 1. VK på Sennalandsprøven

Kuling, kov og kollonnekjøring over Sennalandet innbød ikke til den store optimismen i vinterens første start i VKen med Brenna (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil).

Valpene etter Brenna og Skard har fått nye eiere

De siste dagene har valpene etter Brenna og Skard fått nye eiere. Først ute var hannvalpen Felix til Carina og Tor Inge Ringfoss i Kirkenes. Felix er et latinsk ord som betyr lykke og var trolig valgt med omhu.

Nieida fødte valper i dag

INT JCH Gagganjunis Nieida fødte i dag 7 valper fordelt med 4 hanner og 3 tisper.

Litt om Brophys Absolute Power

Som tidligere nevnt er Brenna et resultat av en ”søskenbarnparring” og således var det påkrevet å finne en kombinasjon, som på den ene siden hadde en lav innavlsgrad og på den annen side hadde noen møtepunkter til Brennas linjer som kunne videreføres. Etter lengre tids vurdering falt valget på Skard, som har sine fars aner fra Brophys kennel i USA.

Web levert av CustomPublish AS