• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

To ytre og Brenna var søkk borte under Altaprøven, men Alva og Roald reddet æren.

I skrivende stund tilbringes tiden på hytta og påskeferien fikk en tidligere start enn ønskelig da det ble kort prosess under Altaprøven. Knapt minuttet var gått etter slipp på Sennalandet og Brenna var søkk bort i VK-kvalik.

Etter flere timer med forgjeves leting, fløyting og roping,var det bare å vende tilbake til bilen temmelig resignert uten hund. Plutslig skimtet jeg i øyekroken en svart prikk langt i det fjerne på E-6en mot Alta. Jo ganske riktig der kom en rød skikkelse løpende midt på vegen blant fykende biler i begge retninger. Med hjertet halsen stirret jeg vantro på dramaet, som heldigvis endte bra.

På samme parti deltok Roald Elvenes med Alva, som er søster av Branna. På mobil rapporterte Roald oppglødd om at Alva hadde komplett fuglearbeid med djerv og presis reis, som til slutt resulterte i 2. VK med CK. Dermed var noe av æren reddet etter en selsom egenprestasjon.

På hytta analyseres vinterens sesong opp - ned og att - fram uten at koden neppe er knekt for hvordan samarbeidet skal bedres. Vel vinterens beholdning ble en 1. VK. Astroen har samtidig fortalt at Brenna er veldig fokusert på å finne fugl, selv om det har resultert i flere stand drøye kilometeren fra far. På en sen søndags ettermiddag måtte enda til snøscooter nyttes for å rekke opp til Brenna i stand langt oppe i ei bratt fjellside.

Tross måtelig vær - og føreforhold så langt i påsken, skal to - og firbente ha et trivelig opphold på hytta med allerede flere fine turer på fjellet.

God påske!

19.4.2011

Web levert av CustomPublish AS