• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

Brenna 1. VK på Sennalandsprøven

Kuling, kov og kollonnekjøring over Sennalandet innbød ikke til den store optimismen i vinterens første start i VKen med Brenna (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil).

Ekstra spent var man etter at det var hele ett år siden sist vi stilte til start grunnet valpekull og dømming.

Etter at kollonna var vel fremme på Skaidi, bars det på Hatter i friske vinkast. På slutten av første slipp, slørte Brenna fornuftig på vinden ut i flanken og festet en stram stand langt ute. Etter en god marsj var fører og dommer vel fremme i situasjonen. På ordre gjekk Brenna villig frem noen skritt og ryper lettet presist. Skuddet smalt og Brenna var helt rolig. Deretter utredet hun meget erfarent og apporterte med stor vellyst utlagt rype.

Tross friske vindkast, var rypene overraskende medgjørlig og det ble svært spennende frem til siste slipp. Åtte hunder hadde stand på fugl hvorav fem hunder lyktes med premie. Esktra stas var det selvfølgelig at Brenna tronet øverst på premielista, for øvrig en posisjon hun hadde gjennom hele dagen.

På søndagens finale ble været enda friskere ut over dagen. I kraftig medvind i tett skog var det lite vi så til Brenna. Noen forsøk på tegn og signaler var således nytteløst. Dermed var det takk og forvel denne gangen. Men en flott start på vinterens sesong var det allikevel og mye å glede seg over.

21.3.2010

Web levert av CustomPublish AS