• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

Agurktiden er definitivt over!

Midten av august er passert og firbente venner står i fokus på prøver og jakt. Brennas løpetid forhindrer deltagelse på høstens første prøver. I stedet nyttes tiden til trening og ikke minst dressur av unghunden Finny.

En krevende øvelse for begge hvor høylytte fyndord ropes i et desperat forsøk på å stoppe villdyret i oppflukter. Form og ordvalg er neppe egnet til å skrifte overfor St. Peter.

Desto hyggeligere er det å motta meldinger fra de som lykkes med sine røde firbente venner. Vieksas Vilja til Roald kan vise til et mangfold av avkom fra flere kombinasjoner med glimrende prestasjoner fra jaktprøver. Historien gjentok seg på ny siste helg hvor NJCH Frida til Knut Steinar Skiple og Peik til Gunnar Wik presterte 1. VK med CK på prøvene ved Raggsteindalen og Kjær. Peik er for øvrig bror til Brenna og etter min egen Kvikneskogens Davil, mens Frida er Storstogas Robbie som far begge fra kennelen "Miessèvarri" til Roald.

Lundebakkens Fryd - og Luna er også etter Davil med NUCH Sæterelvas Tyra som mor. Luna til Alf-Inge Øvrebø fikk 1. og 2. AK på Hovden, mens Fryd til Marit Brath Lund fikk 2. og 3. AK på Raggsteindalen.

INT JCH Gagganjunis Nieida til Jan og Bodil er nylig presentert i bladet "Fuglehunden" med tittelen Internasjonal Jakt Champion. Etter henne og Ljungviddens Indus presterte Mikkel til Stein Nilsen fra Tromsø 1. UK på hundens første start 10 måneder gammel - en usedvanlig sterk prestasjon alderen og debuten tatt i betraktning.

Gratulere med kjempestart på sesongens første konkurranse!

24.8.2011

Web levert av CustomPublish AS