• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

Irsk fest i Tromsø!

Tradisjon tro arrangerte den lokale irsksetterklubben (NISK avd 9) utstilling for irsksettere i Tromsø lørdag 18 juni. En dreven og entusiastisk arrangørstab skapte en unik arena i byens sentrum mellom "Skarven" og "Nerstrandasenteret".

Her var det et stort oppbud av skuelystne for å se på våre firbente venner. Praktfullt vær med sol fra skyfri himmel satte et ekstra hyggelig preg på arrangementet.

For uten selve utstillingen med sine tradisjonelle klasser, ble irsksetteren også presentert som en allsidig brukshund til jakt, trekk, kløv og apportør på en veldig informativ måte av Knut. Barna syntes det var ekstra moro å bli trukket av hundene i en vogn. Stein viste imponerende dressur og apport både med en erfaren - og en meget ung irsksetter.

Et ensemble spilte stemningsfull irsk musikk og en blidspent arrangør stab serverte kaffe og vafler til stor hygge for både deltagere og publikum.

Selv lider jeg av utstillingsangst. Bodil var veldig "sporty" og stilte min egen Brenna av Miessevàrri (m Vieksas Vilja - f Kvikneskogens Davil), som ble honorert med 1. premie "Excellent". Hennes søsken - Jippy og Alva gjorde det enda skarpere i ringen. Jippy til Toby fikk "Reservecert" og Alva til Roald fikk CK. Roald med sin kennel Miessevàrri vant for øvrig oppdretterklassen med HP hvorpå Kenzo fikk "Storcertet". Gratulerer!

Sigurd Tore stilte Vieksas Sealgaire (m Brenna av Miessevàrri - f Tydalens Skard) - kun 9 1/2 måned gammel. Han sjarmerte med sitt glade gemytt og "virtuose" bevegelser og ble hedret med CK og 4. VK i konkurranse med de store gutta. Veldig moro!

Ellers en stor takk til Bodil og Jan for et veldig hyggelig vertsskap samtidig som de skjøttet et flott arrangement. En stor takk til resten av arrangørstaben og kjære venner. Noen er nevnt, men ingen er glemt som gjorde helga i Tromsø til en flott irsk fest!

God sommer!

21.6.2011

Web levert av CustomPublish AS