• 47 31 50 66
Hjem/Firbente venner

Valpene etter Brenna og Skard har fått nye eiere

De siste dagene har valpene etter Brenna og Skard fått nye eiere. Først ute var hannvalpen Felix til Carina og Tor Inge Ringfoss i Kirkenes. Felix er et latinsk ord som betyr lykke og var trolig valgt med omhu.

Neste valp ute var Stallo til Trond Østgård her i Lakselv. Stallo er et samisk uttrykk og betyr troll. Trond forteller at navnet er utelukkende inspirert av navnet på et fjellområde i nærheten av hytta hans i Kjæs - så får vi tro han på det.

I går ble Scott en del av familien Hætta i Kautokeino. Robert og sønnene Joacim og Mikael er for øvrig avbildet på sida under overtakelsen i Karasjok. Robert er vokst opp med både små - og storviltjakt. Familien har tidligere hatt 5 engelske settere, deriblant en som hette Scott. Robert forteller at Scott var en meget effektiv jeger og trivelig hund. Derfor var det naturlig å velge navnet Scott på valpen.

Den siste hannvalpen skal til Sigurd Tore Pettersen i Melbu i Vesterålen. Valpen skal hete Sealgaire og er et gaelisk uttrykk og betyr "for jeger".

Kullets eneste tispevalp skal jeg beholde selv. Navnet er Finny og er inspirert av Vieksas stammor Fay og Finnmark. Min mor kaller henne ofte "Fallerullanlei" - antagelig fordi at hun var kullets suverent mest rampete valp.

Jeg er veldig godt fornøyd med fordelingen av valpene til sine nye eiere. Alle er ihuga friluftsfolk og erfarne jegere. Flere har også stilt sine hunder på jaktprøver. Da gjenstår det å se om de håpefulle duger på jakt og fuglehundprøver.

Tvi - tvi og lykke til!

8.11.2010

Web levert av CustomPublish AS