• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Rakfisk_6

Rakfiskekspedisjon 2012

Selv om dressur og kondisjonstrening er satt på dagsorden, tones aktiviteten med firbente venner ned i sommerperioden. Imidlertid er fiske et kjærkomment substitutt deriblant til høstens rakfisklag.

Første ferieuke er avviklet og satt av til ”rakfiske”. I likhet med fjorårets ”rakfiske” ble årets fiske gjennomført sammen med kameratene Trond Østgård og Svein Idar Paulsen fra Lakselv på et vann i nærområdet. Vannet er fiskerikt på røye og ørret av meget god kvalitet.

Vi disponerte ei lita hytte like ved vannkanten. Her ble båt på henger slepet av en 6-hjuls ATV langs en terrengløype. Ett sett av vaskebaljer, bøtter og Norgesglass skulle tjene både til vasking, rensing og legging av fisk til rak. To ulike typer lake var laget på forhånd. Den ene laken sørger for at fisken er ferdig raket til rypejakta, mens den andre er ferdig utpå senhøsten til de store rakfisklag.

Resultatet ble 6 Norgesglass og 2 bøtter med prima fisk. Lagrings temperatur og ”modningsprosess” overvåkes kontinuerlig for å sikre det optimale resultat.

Under sida fotoalbum er det noen stemningsbider fra ekspedisjonen.

24.7.2012

Web levert av CustomPublish AS