• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
3 Reisverket ferdig

Nytt uthus blir til

Sommeren og høsten 2014 har hyttetunet fått et nytt og etterlengtet bygg. Her har jeg selv fulgt byggeprosessen fra A til Å, og fått mye ny lærdom sammen med Einar Nerland. Det har blitt noen lange dager, og ekstra mange kjøreturer til Kjæs - noe jeg kunne gjøre nettopp siden dette var første sommer og høst som "frilanser". Hærlig tid! Her er noen glimt fra byggeprosessen:

 

 

 

 

Uthus - tomten er klar_650x433.jpg

Kate's ingeniøronkel Asle var behjelpelig med det første grunnarbeidet. Etter at det nøysomme arbeidet var ferdig sto Einar klar med støpeformer, og vi var klare for plassering. På forhånd var ulike plasseringer vurdert. Vi ønsket følelsen av å ha et tun, muligheter for å kunne finne lune steder å sitte, samtidig som det praktiske med å parkere snøscooter og slede var viktig.

Uthus - grunnarbeid_650x433.jpg

Diagonalen er viktig. Judith er aktivt med i diskusjonen med snekkermannen sin.

Uthus - Arbeidsfolk_650x433.jpg

19. juli var en fin sommerdag på Kjæs. Pauser er viktig - og mens damene griller og lager mat, gjør mannfolka viktig planleggingsarbeid!

2 Takstolene.jpg

Vi valgte å lage takstolene på stedet. Det ville blitt omtrent umulig å frakte ferdige takstoler til byggeplassen, så valget var egentlig enkelt. Etter at prototypen var laget, gikk det egentlig veldig greit.

 

4 Paneling i fint sommervær.jpg

Taket opp - og deretter villmarkspanelet på. Her møtte Einar på en paneltype han ikke hadde forsøkt før, så det ble nybrottsarbeide for begge to. Bordene beiset Kate og Judith hjemme. Det var likevel et nitidig arbeide med å finne emner som passet til hverandre. Værgudene var med oss, så dette ble gjort i fint sommervær.

5 Einar på taket.jpg

Hvilken 78 åring sitter slik time etter time? Jeg bare spør! Einar har imponert med sin fysikk, sine kunnskaper - og ikke minst sin utholdenhet!

 

 

Uthuset under tak_650x488.jpg

Uthuset - middagsgjester_650x433.jpg

Bord dekk deg - med hvit duk og deilig middag var dette en måte å takke bærehjelperne Linda og Thomas. Det ble også en forsmak på hva sommerkroken i uthuset kan brukes til. Det blåser alltid en vind i Sløkevika, og det blir flott å kunne sitte i le.

Tid til multeplukking.jpg

Multebæra venter ikke - den må plukkes når den er moden. Hammer og sag måtte legges til side, og resultatet ble mange kilo multer på en eneste tur. Da gjør det seg med en kald en!

 

8 Nå gjenstår bare dører og vindu.jpg

Det er tretak og villmarkspanel på hytta. Det er det også på uthuset. Her har taket akkurat kommet på - og vi er langt uti september. Nå gjenstår porter og verandadør. Så skjer det at to av portene ble kraftig forsinket, og byggeprosessen måtte stoppe opp. Nå begynte også høststormene - så det ble skytteltrafikk mellom Lakselv og Kjæs for å se til det åpne uthuset. Heldigvis ingen skader.

 

9 Sommerstua.jpg

Dobbel verandadør - og her planlegges en terrasse foran døra. Den må vente til neste sommer. Imens ble uthuset beiset et ekstra strøk, og mens vi var igang fikk også hytta ny staffasje rundt vinduer og på alle dører.

11 Portene på plass.jpg

Så kom snøen - og også portene. Plattinger foran portene på begge sider ble også fullført, for byggeprosessen avsluttes for i år.

 

Web levert av CustomPublish AS