• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Per og storlaksen juni 2014

Laksefisket er igang (2014)

Laksefisket i sjøen starter første mandag i juni - dersom man fisker med krokgarn på privat lakseplass. Jeg gjør jo egentlig ikke det - men med all min nyvunne fritid blir jeg lett "offer" og må bistå med slikt arbeid. Så skjer det - at jeg på min aller første tur finner denne ruggen av en laks rimelig løst i garnet. Og jeg er mutters alene - og har faktisk aldri gjort dette før....

Jeg har selvsagt fått noe "opplæring" - og deltatt som assistent en sesong eller to - men denne gang er båteieren på et viktig møte, og jeg har lovet å se til bruket. Fastlegen hadde nylig fastslått svært lav hvilepuls - så lav at den måtte måles flere ganger, på ulike steder på kroppen - men da hadde hun vært tilstede ville hun sett at det pulsen kunne stige, selv på en høggrolig kar som meg. Storfisken satt løst, men faktisk gikk dette over all forventning, og snart var den i båten. Det bar rett hjem til vekta! Først meg, og så meg og laksen. Ikke mindre enn 13 kilo. Her skal det saltes, røykes, og kokes laks! Å høste ligger jo en jeger nært til hjertet, så dette er interessant. Røykeriet fra i fjor ble prøvd bare noen få ganger, så nå gjelder det å få erfaring. I skrivende stund er magen god og mett. Kokt lakserygg med godt tilbehør, og fjorårs multer er nylig fortært, og kvelden skal toppes med fotball VM. Vi snakker altså om - det gode liv!

 

Per med 15 kilos laks juni 2014.jpg

Like etter at denne artikkelen ble publisert fikk vi en ny storlaks - 15 kilo denne gang - så også den må foreviges på hjemmesiden.

Web levert av CustomPublish AS