• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Per og kongekrabben

Båtliv på Styrnes

I 2013 forsøkte vi fiske etter kongekrabbe for første gang - og har også i år hatt teina ute noen dager. Det gjelder å vente lengst mulig utpå sommeren, for å få kjøttfylte klør.

Med to taubunter - hver på 100 meter har vi forsøkte ulike dybder. Enkle mobilapper - som f.eks RS (Redningsskjøyta) og GPS på mobiltelefonen, forteller nogenlunde hvor dypt det er. Første året vi la ut teina, fikk vi rikelig med krabber på 170 meters dyp. I sterk vind kunne vel det karakteriseres som risikosport - så der ble vi en erfaring rikere. Det gikk bra - men armene føltes lange etter å ha dratt hele fangsten opp fra havets dyp.

 

Ut med krabbeteina_950x633_650x434.jpg

I år var vi sannt enige om å holde oss til langtidsvarslets vindmelding. Ikke over 4 m/s er en grei deal, og i tillegg valgte vi å ta sjøbåten til Kate. Det gjorde også at vi fikk oss en tur til Tamsøya - en privat øy lengst ute i Porsangerfjorden. Resultatene i år var ikke like gode som sist, men vi har krabber nok til eget bruk, og smaken er upåklagelig.

Krakbbefangsten_650x433.jpg

Krabbene renses straks vi kommer på land. Kun klørne taes med hjem.

Tamsøya_650x488.jpg

Tamsøya - utterst i Porsangerfjorden. Vi tok en rast her - hvor multer til kongens bord blir høstet i august.

 

Finale på en fin dag_650x433.jpg

Så er det kveld - og solnedgangen i Kjæs foreviges - uten kunstig tilsatt lys eller farge. Det bare er sånn - akkurat så vakkert!

Web levert av CustomPublish AS