• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Første fisk - fin kvalitet

Årets rakfiskekspedisjon (2014)

Tross varmt vær med både høg luft – og vanntemperatur ble årets første rakfisktur gjennomført tirsdag 15. juli 2014. Vinden hadde nettopp snudd sørlig og ga bud om fiskelykke.

 

Utlasting av Zodiac gummibåt
Zodiac'en går akkurat bak i Hiluxen!
Klargjøring av gummibåt
Litt mer luft, så er vi klare
Båt og bruk ute på vannet
Båt og bruk ute på vannet
Forsalting
Forsalting av fisken er prøvd før - med godt resultat
Rakfisk i Norgesglass
Fisk i saltlake - godgjør seg i Norgesglassene i kjøleskapet

 

 

Etter fjorårets erfaring ble Oter valgt som fiskeredskap i stedet for garn. Det ville sikre ferskere fisk og således optimal kvalitet for videre bearbeiding til rakfisk. Siden været var såpass varmt var dette hensynet enda viktigere. I tillegg hadde vi med kjøleelementer og grovsalt for å bringe fisken med oss hjem i best mulig stand.

Zodiac gummibåt (2,60) med elektrisk påhengsmotor ble valgt som fartøy i stedet for Buster aluminiums båt og ordinær påhengsmotor. Hensynet til stillferdig og sakte fart for optimal bruk av Oter som fiskeredskap var avgjørende.

Kate var med som Oter-bas og fotograf, mens jeg var skipper og bløgger. Resultat ble et 15 talls ørret av utmerket kvalitet.

Etter et døgns forsalting er fisken nå satt i lake på «Norges-glass» i et eget temperert kjøleskap. Går prosessen etter planen er rakfisken klar for servering under årets første jaktuke.

 

Web levert av CustomPublish AS