• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Fullastet på tur hjem

1. mai-tur 2015

Denne helga var det siste sjanse for å nyte noen dager langt innpå fjellet med ski på beina - og samtidig få ned telt og utstyr fra Luostejok. Det ble tre dager med lange skiturer, god mat og trivelig tid i teltet. Underlaget var hard skare, med tynt lag med nysnø øverst. Føret innbød til fin trim for to - og firbente.

På tampen av sesongen er det flott å kjøre fra Chaskilbakken. Her før avmarsj i nydelig sol og fin temperatur. Vi startet torsdag kveld, og fikk to fine døgn i Luostejok. Planen var å bli til mandag, men tett snøvær og vind ble meldt allerede søndag, så da var valget enkelt. Vi deler noen bilder:

Avmarsj torsdag kveld.jpg

Silkeføre på tur innover i fjellet den 30. april.

Kate[1].jpg

Venorgammen.jpg

Rypene har dannet par, og i skogen langs Luostejohkka og Vansjohkka var det mange fuglesituasjoner. Her har Brenna stått lenge på ei som beina avgårde.

Brenna i stand.jpg

Liten rekka og stor rekka. Den store er "rigget" med tre rom, der hundene har det framste, og de to andre rommene er pakket med ustyr. I den lille rekkaen får vi plass til telt, innerduk og stenger - samt bagger gulv, bunn, toppduk, reinskinn - og mye mer. Posen fungerer fint - og alt holdes tørt.

Sleder.jpg

Det er ikke lite utstyr som skal hjem når Venorgamma skal tømmes og slåes ned. Vi er langt inne i komfortsonen når vi nyter fine dager inne på fjellet - og det mangler ikke på bekvemmlig utstyr. Det merkes selvsagt når teltet skal rives og alt skal pakkes for å fraktes hjem.

Fullastet på tur hjem.jpg

Artic Cat'en drar store lass, og fungerer helt utmerket. Lasten var tung, men "no problem". Vi møtte en kar med skinnlua på snei - og kommentaren når han så doningen var: "åja...en kilometer lang slede..."

Per i Perleporten.jpg

Gjennom Perleporten kan det være utfordrende i tett snødrev, men her er det bare sol og finvær.

Web levert av CustomPublish AS