• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
2016-Lunch på barrabben

Vintertur i Luostejok (2016)

I år var vi heldige å få låne en av de få hyttene som ligger i Luostejokdalen. Teltet ble dermed liggende hjemme, noe som senere skulle vise seg å være en "velsignelse". Været var nemlig i overkant godt, og vårløsninga startet flere uker for tidlig. For godt vær altså.

2016-isfiske.jpg

Turen startet i et fantastisk vintervær. Sol fra skyfri himmel og flott temperatur. På Grasvann møtte vi kjentfolk og ble sittende på isen med fiskepilken og kaffekoppen hele dagen. Herlig liv!

2016-Hytta.jpg

Hytta til Bjarne Jolma - unik beliggenhet, velutstyrt og alt på stell. Veldig heldig som fikk bruke hytta en hel uke!

2016-Langs luostejohkka.jpg

Når været er slik, skiføret upåklagelig, kaffen er varm i koppen og hundene logrer med halen - Da tenker vi at livet omtrent ikke kan bli bedre!

2016-Lunch på barrabben.jpg

Brenna går ikke så stort lenger, men har nesa i orden både når det gjelder fugl, og når sekkene åpnes. Her soler hun seg i oppmerksomhet og kos fra far.

2016-Fay i stand.jpg

Kommer dere ikke snart......her er rype!! Fay blir 3 år til høsten og er allerede en dreven jeger med en svært frisk reis som sitt spesialvåpen! Med disse egenskapene fikk hun 1. AK på hennes første start i "alvorsklassen" i vinter.

2016-Brenna i stand.jpg

Brenna er nøysom med å bruke sine krefter på sine gamle dager. Hun jakter som regel i nærheten av far, men straks teft av fugl ligger hun på vinden helt til hun har spikret denl! En slu grand old lady, og en skikkelig god turkamerat!

2016-Stand.jpg

Ari kan gå stort, men disse dagene holdt han fin kontakt, alltid sikker i stand og oppførte seg eksemplarisk på alle måter. Ja, prøvetiden er over....

2016-ryper.jpg

Noen ryper så vi da :-)

2016-Kate.jpg

Kate trives etterhvert med ski på beina - scooteren hennes sto stille i flere dager. Det må da bety noe?

2016-Gode kort på hånda.jpg

Casino - Per vinner nesten alltid. Kates prinsipper om ikke å spille kort og brettspill har slått sprikker. Synd hun nesten ikke viser fremgang, tross mange slag ;-)

2016-Trøbbel.jpg

Turen hjem ble en prøvelse. I løpet av den fjerde dagen ble det svært varmt - 10-12 grader - og snøsmeltinga skjøt fart ved hjelp av sterk vind. Torsdag morgen så vi ingen annen råd enn å pakke - på grunn av det alt for fine været!! Litt ergelig, siden vi hadde planer om å bli en hel uke. Det var null bæring i snøen, lasset var tungt, og det var mye overvann. Kom oss likevel opp de værste bakkene. Halveis på turen var det bare å bytte variatorreim på Artic Cat'en!

2016-Variatorreima.jpg

Ikke vanskelig å se at den var gåen!

2016-Hjemturen.jpg

En liten pause etter den første stigningen - det gikk da egentlig relativt greit.

2016-liten rast.jpg

Skiftende vær på tur ned, sol, overskyet, tåke - akkurat sånn som det kan være på fjellet.

2016-Punktert.jpg

Endelig ved bilen, laste opp snøscooter og ser da at bakhjulet er tomt for luft. Også akkurat her da. Gikk veldig greit det også, takket være et reservebatteri og en enkel luftkompressor fra Biltema.

Fantastisk tur, også i år!

 

Web levert av CustomPublish AS