• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
20180128_161320

Huset med det rare i - deriblant en skytesimulator

Når nettene blir lange, og kulda setter inn - da kan man bruke tiden på skytetrening tenkte jeg. 

2
3
5
4
1
6
7
Naturtroe bilder

En pensjonist tilværelse innbyr til å klekke ut mer eller mindre vettuge prosjekter for å holde både hue, armer og bein i ånde. Ut fra en erkjennelse av at noen soverom i boligen ble mer og mer overfylt av fritids utstyr, ble tanken om å bygge en frittstående isolert utebod tent. Foruten en ren lagerfunksjon, var det også behov for å utvide kjøle - og frysekapasiteten. Jeg kjenner noen som synes det er en veldig god ide å filitere rakfisk et annet sted enn boligen. Etter å ha slitt med et kranglete kne et par års tid, ble tredemølle anskaffet å for holde leddene i vigør når været ellers satt en stopper for friluftsaktivitet. Likeledes å smøre ski på en smørebenk uten alt for store omrokeringer. Til sist og ikke minst - ble flere års fundering om å anskaffe en skytesimulator nærmere en realitet.

Som sagt - så gjort, sist sommer ble bygging av uteboden iverksatt takket være en fin mix med dugnad og proffe fagfolk. Like før jul var elektrikeren ferdig med sitt arbeide. Etter en lang tilværelse med mørketid og bitende kulde, skjøt ideen bokstavelig fart om å innrede uthuset med en skytesimulator. Selv om noen moduler fortsatt gjenstår, er de viktigste funksjonene nå på plass. Etter et par uker med prøving og feiling, fungerer skytesimulatoren nå glimrende til ønsket behov.

Her er noen bilder av moroa innendørs i godt oppvarma rom, mens kulda fortsatt biter utendørs. For anledningen prydes lerretet (330 x 185) med et bilde fra en jakttur i Kautokeino med god hjelp fra en "Short throw" projektor med full HD. Sett i lys av en tid med lav rypebestand, dempes jaktiveren her på en grei måte. Likeledes bidrar simulatoren til å holde ferdighetene oppe, slik at man fra tid til annen evner å felle fugl for hunden når situasjonen innbyr til det. 

For å gjøre øktene på tredemølla mindre monotone, piffes motivasjonen ved å se og lytte til musikk samtidig som man gamper i vei. På bilde foran tredemølla, spilles konserten med Jeff Lynne og Electric Light Orcherstra (ELO) fra Hyde Park. Sammen med Åsmund Melgård reiser jeg til Oslo Spectrum denne høsten for å oppleve en ny konsert med samme musikere. Det blir skikkelig god knaill! Jeg kan nok ikke måle meg med sølvstrupen til Åsmund, men får heller trene på å mime med på de mest kjente refrengene fra ELO.

Web levert av CustomPublish AS