• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Leirbål

Høstjakta 2015

Høstens store eventyr er rypejakta, sånn også i år. Sammen med Jan, Kay og Per Einar bars det inn i det forjettede område to dager før jaktstart.

 

Opplasting 1.jpg

Da er ATVen pakket og klar for en ukes jaktekspedisjon.

Opplasting 2.jpg

Hundeburene med trekk er klargjort i bagasjerommet på Hiluxen for senere å kunne monteres raskt på ATVen ved avmarsj inn i terrenget. 

 

Opplasting ATW 2.jpg

Det går lekende lett å få doningen på plass i en henger som er 6,5 m lang og 1,40 bred.

Opplasting ATW 3.jpg

En tanke rygging tilbake og alt er på plass og klar for stropping.

 

Startklar fra parkplassen.jpg

Klargjøring for avmarsj med ATVene langs helårsløype.

Leir 2.jpg

Jaktcampen er ferdig etablert og godværet nytes dagen før startskuddet. Det føles ekstra befriende siden dagen før var preget av både dramatikk og uvær under transporten inn til jaktområdet. Under transporten, tok vi en kaffepause slik at to - og firbeinte kunne strekke på beina. Vips der var Ari søkk borte tross milevis med fri sikt. Det ble organisert leting i alle retninger uten at rakkern var å finne. I et kriseråd besluttet vi at jeg ble igjen for å finne Ari, mens resten kjørte videre inn til endepunktet for å etablere leir. Etter seks timers leting i striregn og kuling med korte hvileperioder under en blafrende tarp, ga jeg opp. Meldig ble skrevet på en lapp med telefonnr til aktuelle kontaktpersoner for å levere videre til personer i en lavo i nærområde. I det jeg kom kjørende opp mot lavoen, kom en dame løpende mot meg og kunne fortelle at en hund var tatt hånd om av noen lenger oppe i dalen. Det viste seg heldigvis å være Ari. Ari hadde nok en gang spilt på hele følelsesregisteret, fra forbannelse, til engstelse for til slutt glede og lettelse. Etter en kaffe sammen med  de sympatiske redningsmennene i en varm Venorgamme, bars det alene med ATVen i mørket støttet av et tidligere spor fra GPSen. I uvær, mørke og alene uten mobildekning er man temmelig liten i denne delen av verden. Etter noen timers kjøring, skimtes lyset fra en Venorgamme fra en oversiktpunkt, endelig snart fremme. Ved ankomst var lettelse og glede gjensidig blant gutta i jaktlaget. Alle brettet opp armene og egen Venorgamme ble reist på kort tid, heldigvis i oppholdsvær. Middag og drikke av beste slag, fikk skikkelig liv i skrotten og stemningen var den aller beste ut i de sene nattetimer.

 

Leir 3.jpg

Oversiktsbilde av jaktcampen. For uten to Venorgammer som forlegningstelt, har vi et noe mindre telt som brukes vekselsvis som toalett og badstu.

2015 jakt 1.jpg

De to første dagene jaktet jeg sammen med Kay. Bilde viser praktfullt vær og terreng. Både hunder og jegere stortrivdes med flere stand på pene kull. Skyteferdighetene var det heller ingen grunn til å klage på. Senere en ettermiddag viste Kay nye karaktersider ved seg som hittil var helt ukjent for jaktlaget. Han hadde imponerende lyriske evner og uttrykte med stor innlevelse fra godstolen utenfor teltet i det han beskuet solnedgangen: "Vakkert, vakkert, vakkert"!. Det hele ble foreviget i en videosnutt på Kays mobiltelefon. Kanskje kan denne prestasjonen deles med andre på YouTube, vi får se?

2015 jakt 2.jpg

Den ubestridte "Gudfaren" i jaktlaget var Jan P. Etter å ha slitt med balanse - og hodesmerter etter en arbeidsulykke, valgte Jan denne gangen å legge igjen hagla hjemme. Jaktlaget er Jan evig takknemlig for at vi fikk gleden av å dra på jakt sammen inn i det forjettede område. Han planla og koordinerte det meste innen logistikk. Han var dessuten campmaster, som førte til at oppholde i sin helhet ble veldig trivelig. Selv om logistikk og leiren var den aller beste, var Jan opptatt av å utvikle konseptet enda bedre. Ideer og tanker rundt dette ble drøftet blant gutta når krativiteten var på det aller beste under et godt måltid og ditto drikke til. Bilde viser her jaktas tredje dag hvor jeg hadde gleden av å jakte sammen med Jan og hans Vieksa. Vieksa jaktet glimrende og jeg hadde gleden av å felle flere ryper for henne. Her viser bilde av Jan hvor han følger Vieksas intense jaktsøk på Astro. Tross svimmelhet og hodesmerter gjekk Jan mange kilometer støttet med gåstaver alle dager i jakta. En prestasjon det står veldig stor respekt av. Egen sutring over kranglete kneledd, forstummes i en slik situasjon.

2015 jakt 3.jpg

På jaktas siste dag jaktet jeg med Per-Einar, her vist på bilde. Tidligere i jakta var hans skyteferdigher noe nedtonet. Det ble til det fulle revansjert denne dagen hvor Per-Einar viste frem sine ypperste skyteferdigheter. Senere på ettermiddagen hadde vi en flott happening sammen hvor vi beinet ut de kosteligste delene av utvalgte rypeskrotter i et bekkefar nedenfor leiren. Det ble senere ble den flotteste rypemiddagen og således en verdig finale på et trivelig jaktopphold.

Badstutelt.jpg

Her er innsynet i teltet vi nyttet til toalett og badstu. Når teltet er lukket, kan en luke i taket åpnes for å beskue solnedgangen når dampen i badstua nytes.

Badstutelt 2.jpg

Toalett er et hendig Sundwind produkt, som selvfølgelig taes ut av teltet under badstu dampen. Morikkapanne med lavastein, en kraftig gassbrenner opphøyd på en liten palle og klosser dekket med et brannherdig materiale sørger for skikkelig damp.

Punktering.jpg

Punktering hører med. Her har Per-Einar punktert det ene bakhjulet på hengeren under hjemturen. 12 volts luftkompressor og lappesaker fixet punkteringen greit.

Leir 4.jpg

Oppbruddets time er kommet i velsignet pent vær, som muliggjør pakking av telt og masse utstyr på en kontrollert og ryddig måte.

 

Leir 5.jpg

På tur hjem fra det forjettede land. Litt vemodig må innrømmes. Håper inderlig at det ikke er siste gangen. En stor takk til alle i jaktlaget, som hver på sin måte bidro til trivelig kameratskap og uforglemmelig jaktopplevelser!

Web levert av CustomPublish AS