• 47 31 50 66
Hjem/Livsglede
Barnebarn julen 2014

Godt nytt år!

Et godt nytt år er for meg å ha god helse samt dyrke et rikt og variert friluftsliv som Finnmark og i sær Porsanger kan by på sammen med gode venner.

Vel overstått julefeiring! I forkant av jula ble jeg tid til annen spurt om hva jeg ønsket meg til jul? Svaret var entydig: "Å være frisk samt godt vær for å komme seg til fjells på ski med "to - og firbente venner!" Det ønsket ble av vår herre oppfylt og kan se tilbake på en trivelig julefeiring. Imidlertid er det en hendelse jeg gjerne ville vært for uten. Hovedretten nyttårskvelden skulle selvsagt være rypebryst. Seks ryper ble tint og flådd i god tid og tolv rypebryst ble således klargjort til gildet i en marinade bestående av vann og rødvin. Denne ble satt på et svalt rom med døren lukket. Like før rypebrystene skulle tiberedes, hørte jeg en umisskjennelig snafsing. Med et røkk bars det opp av sofaen og i rask sprint mot den umisskjennelige lyden. Ganske riktig - her var det noen røde djevler som slikket seg fornøyd rund kjeften etter å spist elve rypebryst. Kun et rypebryst var igjen i plastbollen. Vår herre som hadde forbarmet seg under den ellers trivelige julefeiringa, likte neppe de høylydte saftuttrykkene som etterfulgte udåden. Heldigvis ble tidligere vakumpakket rypebryst fra fyseren redningen til en noe forsinket middag nyttårsaften.

Et godt nytt år vil for meg være en videreføring av juleønske om å få være frisk og dyrke et rikt og variert friluftsliv som Finnmark og i sær Porsanger kan by på. Flere nære venner er i alt for "ung" alder dessverre gått bort eller blitt syk og således en påminnelse om at dette ønske ikke er en selvfølge. Mitt første år som pensjonist er tilbakelagt og kan se tilbake på en aktiv periode med "byggeprosjekter" og fine naturopplevelser. Nye prosjekter og friluftsaktiviteter er under planlegging og årsplanen for 2015 begynner å ta form. Vieksas Fay er siste skudd på stammen i stallen av egne hunder. Hun er fortsatt en unghund på femten måneder. Hun viste lovende takter under jakta hvorpå jeg felte flere ryper for henne. Etter at Fay fikk vel frie tøyler og jaktet på egen hånd under byggearbeider på hytta senhøstes, har jeg en god vei å gå før dressueren er plass igjen før vinterens jaktprøver.

Ida Kristine (datter) avsluttet i sommer treårig videregående utdannelse på Haugesund toppidrettsgymnas med toppkarakter i hovedfaget sprangridning med sin hest "Sunmaid". Hun har nå flyttet til Asker sammen med hesten for å trene og konkurrere ved siden av jobb. Hun blir boende der frem til sommeren og det skal bli spennende å se hvilke veivalg hun gjør videre.

3. november fikk barnebarnet Petter på tre år selskap av lillebroren Johannes. Det var veldig hyggelig for meg som farfar og ikke minst for storebror Petter og foreldrene Kristian og Heidi.

Med dette ønsker jeg familie og gode venner et godt nytt år!

 

 

Johannes 2014.jpg

Johannes - født 3. november 2014

Petter 2014.jpg

Petter - født 14. oktober 2011

idakristine.jpg

Ida og Sunmaid

Web levert av CustomPublish AS