• 47 31 50 66
Hjem/Naturopplevelser
Drageide - Per i sløying

Årets sjølaksefiske (2015)

Denne sesongen gjorde vi stor suksess med sjølaksefiske. Litt ekstra innsats, flere turer for å rense, og lakserapporteringen viste flere laks enn tidligere år. I tillegg ble det mange fine turer, snekkring og bålkos - det gode liv!

 

I år startet vi forberedelsene i midten av mai, og krokgarnet var ute når sesongen startet. Første uke var det overraskende godt resultat, og slik fortsatte det egentlig i hele juni - det til tross andre fiskere opplevde det motsatte. Det ble mange turer utover fra Hamnbukt til Drageide - i all slags vær. Viser her noen glimt fra sommerens aktivitet

Drageide - bukta.jpg

Stille hav - og innerst i bukta den vesle tømmerhytta som i løpet av seinsommeren ble kledd med paneling. Tømmer i sjøkanten er ikke ideelt, og for å befare hytta ble den nå kledd med vindstopper og panelig. Fint ble det - og godt når vedlikehold er gjort.

Drageide - pause i laksehytta.jpg

Etter å ha rensa garna i 5-6 grader er det godt å komme inn i laksehytta å få seg en kopp varm kaffe. Hytta er liten, og det blir fort varmt. Herfra er det utsikt mot garnet, og mulig å følge med om det skulle komme en rugg.

Drageide - laksehytta.jpg

Laksehytta på Drageide. Bygd av Kates bestefar Per Johan, for 40-50 år siden, og brukt under laksefiske siden da. Hytta står like fint idag

Drageide - rensing av garn.jpg

Rensingen er det stort sett Kate som står for. Det ligg i fingran, og garna greies lett.

Drageide - storlaksen.jpg

Dette er stort - ikke bare i størrelse - men også i opplevelse!

Drageide - Per i sløying.jpg

Sløyinga skjer i "sløyebukta", men siden må laksen vaskes og klargjøres for salting før røykeprosessen starter. Sagbukken passer fint til det arbeidet!

Drageide - sthansaften 2015.jpg

St. Hansaften med rømmegrøt og spekemat utenfor laksehytta. Havet et speilblankt, temperaturen sånn høvelig og livet er fint.

Drageide - material fraktes.jpg

Ungdommene - Thomas og Martin frakter materialer til tømmerhytta som skal klees.

Drageide - hytta ferdig panelt.jpg

Så var det arbeidet også ferdig, hytta er malt, alt er ryddet bort og vinteren kan komme.

Drageide - lakserøyking.jpg

I løpet av sesongen saltes og røykes laks. Per ha funnet resepten, og prosessen gir et fantastisk godt produkt.Drageide - ferdig produkt.jpg

Det ferdige produktet pakkes, merkes - og nytes gjennom høst og forvinteren.

Web levert av CustomPublish AS